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Non-Gravity Fluidized Dryer

Overview

The Non-Gravity Fluidized Dryer has emphasized energy conservation, prevention of environmental pollution, low moisture drying. Conventional drying equipment released vast amount of energy, which was both inefficient and polluting due to open system. However, the closed loop system of Non-Gravity Fluidized Dryer will contribute greatly to the development of drying and relevant industries.

  • F-20 Dryer System
  • F-120 Dryer System
Characteristic
Non-Gravity Fluidized Dryer System
Principle of Drying
The air generated from the air blower is converted into hot air through the heating units (heater, etc.). This air is mixed with the materials to be dried in the dryer to form supersaturated steam. This steam then passes through the bag filter (dust collector), and again passes through the cooler (refrigerating machine). Within the cooler, the supersaturated steam eliminates moisture due to the temperature difference, and the circulation system allows air without the moisture to move to the air blower again and back to the heating units. (Refer to Figure 1)
Closed Loop System
Since the drying process is completely sealed, the drying can be done with water contents up to 0.01% without energy release, environmental pollutants release and dust generation. In addition, moisture can be collected in the heat exchanging part, which is very advantageous if using expensive raw materials. Furthermore, it is possible to add specific fragrance to the materials to be dried. Because the process is sealed, the unique taste or fragrance can be maintained (indeed, the system can be opened according to the demand of the user)
Homogeneous Drying
In the inner mixing units, the materials being dried are repeatedly contacted with heat through fluid movements. Accordingly, all materials inside are homogeneously dried, and with the soft action of the machine, the materials can be dried without any damage.
High Efficency System
Since the drying per unit time is greater compared to that of other dryers, itis a highly efficient drying system.
(현재 국내에 한 회사에서 생산중인 시스템 임)
구분 기존 생산 방식 무중력 유동층 건조방식 절감액
일일 생산량 (2000kg기준) 133kwx20시간x65원
(kw당 기본료 포함)
=약 176,800원
50kwx8시간x65원
(kw당 기본료 포함)
=약 31,100원
145,700원
한달가동시 전기료 176,800원x25일=4,420,000원 31,100원x25일=777,500원 3,642,500원
1년 가동시 전기료 4,420,000원x12=53,040,000원 777,000원x12 = 9,330,000원 43,710,000원
1년 가동시 인건비 연봉25,000,000기준 x 4인 =100,000,000원 연봉25,000,000기준 x 2인 =50,000,000원 50,000,000원
분쇄기로
인한원료
손실분
30% 3% 30,000,000원
123,710,000원
무중력 유동층 건조기 (작업용량500liters) 대당가격 : 2억5천만원일 경우,
원료 투입장치 및 호퍼, 스크린등의 생산 설비를 포함한 가격임.
 
투자비 회수 기간 약 2년

• 인건비 항목은 자동화로 인한 감소 효과이며 경우에 따라 달라 질 수 있다.

• 분쇄기 손실분은 기존 건조 생산방식이 열풍만 이용하여 건조 후 파우더 형태가 아니므로 다시 분쇄 공정을 통하여 가루 형태로 만들때 발생하는 경우이다.

Multiple Usage
The machine can be used for mixing, spraying / coating, heating, sterilizing, cooling, and granulating within one process. Furthermore, because it is possible to control the temperature and humidity freely, production automation is possible, which can reduce losses due to overfilling and over-drying.
Field of Application
Food, Pharmaceuticals, Detergents, Plastic, Feed, Metal Powder, Ceramics, Building Materials, etc.
Drying Inert Gas
If it is the case that some physical properties of the material to be dried require drying with different gases, note that this is possible. However, the experimental conditions may be changed depending on the gas to be replaced.
Various Models
Depending on your conditions of usage, from FD-20 (20Liters) to FD-8000 (8000Liters) models are all applicable.
테스트
당사에서 보유하고 있는 FD-20, FD-120모델로 언제든지 실험가능하며 피 건조물의 함수율 및 온도 변화 등을 확인 할 수 있다.
단, 건조실험을 실시하는 경우 TEST비용이 발생하기 때문에 이는 테스트 요구자가 실비를 부담하여야 한다.
건조 실험예

Cocoa Mass

기존 방식과 무중력 유동층 건조기를 사용할 경우의 저온 건조 비교

설탕에 액상 코코아를 코팅하는데 이때 시료의 온도는 35℃가량 된다. 이 원료를 다시 20℃이하로 저온 건조를 하여야 한다. 기존까지 사용하던 방식은 질소를 이용한 방식이었으며 건조 시간 또한 30분 정도 소요 되었던 사항이다.

기존 질소가스 사용 시 발생되었던 생산 공정가격을 약1/10로 감소 시켰음. (연간 5억의 질소가스 사용금액, 5천만원으로 감소)

소금의 건조

소금에 키토산을 액으로 첨가하여 혼합한 후 다시 수분을 건조하는 방식이다. 기존 방식은 공정도 여러 가지를 거치면서 생산하던 것을 단일 공정 내에서 시행하는 이점도 있다. 또한 건조시간도 24시간 2시간의 큰 차이를 나타내고 있다.

  • 열풍방식을 이용한 영양 소금의 건조교
  • 무중력 유동층 건조기를 사용한 영양소금의건조

미네랄 설탕의 건조

설탕에 미네랄 원료를 녹인 후 설탕에 분사한다. 분사 후 건조를 실시하여 0.2%이하까지 건조를 실시한다. 설탕에 미네랄이 균일하게 분포되어 있어야 하고 건조시 원료의 변형이 없어야 한다.

미네랄 설탕 건조

모래의 건조

함수율이 6.1%인 모래를 1%이하로 건조를 시행한다.

모래 건조

커피 꺼질 건조

커피 생산과정에서 발생하는 커피 껍질의 (함수율73%)를 함수율(40%)이하로 건조하여 다른 용도의 제품으로 사용한다.

커피 껍질 건조

건강식품 건조

생식 제품에 액상으로 된 영양제를 첨가하여 이를 혼합한 후 다시 건조한다. 고온으로 건조할 수 없기 때문에 일정한 시간이 필요하다고 할 수 있다.

건강식품 건조